Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ενα μουσείο Ελληνικής μυθολογίας στην Κορέα

Που θα μπορούσε κανείς να δει ένα μουσείο ελληνικής μυθολογίας; Μα, φυσικά, στην Ελλάδα. Ποιος, όμως, θα περίμενε πως στην Κορέα, στο νησί Τζέτζου, έχουν φτιάξει μια μικρή, αλλά πανέμορφη ελληνική γωνιά; 

Περπατώντας ανάμεσα σε αιγαιοπελαγίτικους ανεμόμυλους, φορώντας χιτώνες σε ένα αρχαίο ελληνικό χωριό, συναντώντας τους Έλληνες θεούς σε ένα μουσείο αφιερωμένο στην μυθολογία μας, σίγουρα βρίσκουμε εκεί μια μικρή Ελλάδα.

Πριν μπούμε στο ίδιο το μουσείο, η αίσθηση πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα είναι έκδηλη, εφόσον περιστοιχιζόμαστε από κτήρια σε μπλε και λευκό χρώμα με αιγαιοπελαγίτικο ύφος.


Στην συνέχεια, συναντάμε το κτήριο του μουσείου, με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την κλασσική Ελλάδα, με κίονες να του προσδίδουν μια αρχαιοελληνική εμφάνιση. Στην είσοδο, μας υποδέχονται οι Κένταυροι, που μας μεταφέρουν νοερά μερικές χιλιετίες πίσω, στην αρχαία Ελλάδα.  


Μπαίνοντας στο μουσείο, δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία πως με κάποιον μαγικό τρόπο έχουμε ταξιδέψει στην Ελλάδα. Γιγάντιες φωτογραφίες της Ακρόπολης στολίζουν τον τοίχο, ενώ σε κάθε αίθουσα υπάρχουν αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων αλλά και αντικείμενα της ελληνικής μυθολογίας, όπως ο Δούρειος Ίππος. 

Σε κάθε γωνιά, πίνακες απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία, όπως διάσημες μάχες, τους άθλους του Ηρακλή ή απεικονίσεις θεών.



Υπάρχουν συνολικά εφτά αίθουσες, κάθε μία από τις οποίες είναι αφιερωμένη σε μια πτυχή της ελληνικής μυθολογίας:

Η αίθουσα της Δημιουργίας

Η αίθουσα του Ολύμπου

Η αίθουσα του Μαντείου

Η αίθουσα των Ηρώων

Η αίθουσα των Ανθρώπων

Η αίθουσα της Αγάπης

Το Ελληνικό Χωριό

Η τελευταία αίθουσα αποτελεί αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού χωριού, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν ιστορικά ακριβείς στολές, για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να μάθουν για τους Έλληνες θεούς, για τον Τρωικό πόλεμο, για τους άθλους του Ηρακλή, για τους Κένταυρους και για πολλές άλλες ιστορίες, μέσα από τα εκθέματα και τις διαδραστικές εκθέσεις. 

Εξέχουσα θέση, μάλιστα, έχουν oi ελληνικοί μύθοι που εξηγούν πώς δημιουργήθηκαν οι διάφοροι αστερισμοί.

Το νησί Τζέτζου είναι γνωστό ως «Νησί των Θεών». Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ακριβώς εκεί η ελληνική μυθολογία συναντάει την κορεατική κουλτούρα, δημιουργώντας ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Πηγές

https://greekreporter.com/2022/03/19/south-korea-greek-mythology-museum/

https://www.visitjeju.net/

https://www.befreetour.com/en/read/experience-the-jeju-trickeye-and-greek-mythology-museum

https://www.trip.com/things-to-do/detail/16656213/

Φωτογραφίες

https://www.visitjeju.net/

https://greekreporter.com/2022/03/19/south-korea-greek-mythology-museum/

http://joanninkorea.blogspot.com/2012/06/greece-green-glass-6-june-2012.html

 

[Η Πρεσβεία της Κορέας δεν είναι υπεύθυνη για την εγκυρότητα του περιεχομένου και οι απόψεις και συστάσεις που διατυπώνονται αντιπροσωπεύουν τα εμπλεκόμενα άτομα (συντάκτης του κάθε άρθρου) και δεν αποτελούν άποψη ή σύσταση της Πρεσβείας της Κορέας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο βοσκός, η πριγκίπισσα-υφάντρα και τα αστέρια της αγάπης

Το Chilseok είναι μια κορεάτικη παραδοσιακή γιορτή που πέφτει την έβδομη ημέρα του έβδομου μήνα του κορεατικού σεληνιακού ημερολογίου, όταν...